نحوه صداگیری ژنراتورهای دیزلی

ساخت وبلاگ

به طور کلی یکی از ویژگی های ژنراتورها تولید صدای زیاد هنگام کار کردن است از آنجایی که دیزل ژنراتور ها تنها مصرف صنعتی ندارند و در خانه ها نیز مورد استفاده قرار میگیرند تولید سر و صدای زیاد گاهی میتواند ناهنجار باشد لذا در مواردی باید صدای دیزل ژنراتور کمترین میزان ممکن را داشته باشد.

واحد اندازه گیری شدت صدا دسی بل میباشد. صداهایی که بین 35 تا 55 دسی بل هستند آسیبی برای انسان ایجاد نمیکنند اما اگر عدد فراتر 75 یا 85 دسی بل برود برای انسان آزار دهنده میشود و این اختلال در مکان های ادارای باعث به وجود آمدن خطا های بسیاری خواهد شد بنابراین برای چنین شرایطی راهکارهایی برای صداگیری یا سایلنت کردن ژنراتورهای دیزلی در نظر گرفته میشود. در این مقاله به بررسی دیزل ژنراتور سایلنت میپردازیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

ژنراتورهای دیزلی و گازسوز در سه حالت مورد استفاده قرار میگیرند:

· ژنراتورهای اضطراری

· ژنراتورهای دائم کار

· ژنراتورهای پشتیبان

ژنراتورهای اضطراری

همانطور که از اسمش میتوان حدس زد از این ژنراتور در موقع اضطراری مانند قطع برق مانع از خاموش شدن آسانسور، سیستم ها و دوربین ها ,کارخانجات و کارگاه ها و همچنین سایر مواردی که ممکن است قطعی برق خسارات جانی و مالی به بار آورد استفاده میشود. از این ژنراتور در مجتمع های تجاری و مسکونی، ادارت و... استفاده میشود و به علت مجاورت با محیط مسکونی صدای زیاد باعث آزار و شکایت سایر ساکنین میشود در نتیجه انجام اقدامات لازم برای سایلنت کردن ژنراتورهای اضطراری در بیشتر موارد ضروری است.

ژنراتورهای دائم کار

موارد کاربری ژنراتورهای دائم کار مربوط به کارخانه و نیروگاهای کوچک می باشد و از آنجایی که محل تاسیس نیروگاه ها و کارخانه معمولا در شهرک های صنعتی قرار دارد به دلیل دور بودن از مکان های مسکونی سرو صدای ژنراتورها کمتر از موارد دیگر میتواند اختلال ایجاد کند، در چنین شرایطی اگر صدای زیاد ژنراتور برای کارکنان مناطق مذکور اختلال ایجاد کند در جهت سایلنت کردن یا صداگیری ژنراتور اقدام میکنند.

ژنراتورهای پشتیبان

این ژنراتور‌ها که می‌توانند به صورت پشتیبان یک ژنراتور دیگر عمل کنند و نیاز کمتری به صداگیری نسبت به دو ژنراتور بالا داشته باشند.

عوامل تولید نویز در ژنراتور دیزلی

عوامل متعددی میتواند باعث ایجاد سروصدا در ژنراتوردیزلی شود، شناخت این عوامل در کاهش صدا ژنراتور موثر است.

· نویز مکانیکی

· نویز آلترناتور

· نویز اگزوز

· نویزالقایی

· نویز فن خنک سازی

صداگیری ژنراتور دیزلی یا سایلنت کردن ژنراتور ها

· سایلنت کردن صدای خروجی اگزوز

اگزوز ژنراتور یکی از قطعاتی است که بخش عمده ای از صدای تولیدی موتور یک ژنراتور دیزلی یا گاز سوز را از طریق آن ایجاد میشود. برای صداگیری اگزوز ژنراتور معمولا از وسیله ای به نام سایلنسر استفاده میوشد که در کاهش 20 تا 30 درصدی صدای خروجی نقش موثری دارد.

· استفاده از کانوپی سایلنت جهت سایلنت کردن صدای جانبی موتور

کانوپی سایلنت پوششی است که موتور ژنراتور داخل آن قرار می‌گیرد تا هم موتور ژنراتور را از شرایط محیطی در امان داشته باشد هم صدای موتور ژنراتور را کاهش دهد. علاوه بر اگزوز بخشی از صدای موتور از بدنه و شاسی آن خارج میشود به همین استفاده از کانوپی سایلنت تاثیر زیادی در کاهش صدای موتور دارد. در ساخت دیواره ی کانوپی سایلنت که نام دیگر ان اتاقک صداگیر است از فوم‌های مخصوص صداگیر و نسوز استفاده میشود. طراحی کانوپی ساینت به گونه ایست که شیار های موجود در دیواره اش علاوه بر اینکه از خروج مستقیم صدا جلوگیری میکنند و باعث شکست‌صدا خواهد میشوند، امکتم ورود و خروج هوا را نیز فراهم میکنند. نکته حائز اهمیت دیگر در ارتباط با استفاده ی کانوپی سایلنت؛ در صورت عدم وجود فن خنک کننده رادیاتور داخل کانوپی سایلنت استفاده از یک فن جهت تخلیه هوای کانوپی سایلنت جهت گرم شدن موتور ژنراتور ضروری است.

معیارهایی برای تشخیص یک کانوپی سایلنت استاندارد و کاربردی وجود دارد که بهتر است هنگام خرید مورد توجه قرار بگیرد:

· استفاده از رنگ کوره ای در تمام قسمت های کانوپی

· مقاوم به نفوذ آب و گرد و خاک

· استفاده از عایق صوتی و حراراتی

· داشتن نوار دور درب ها جهت کاهش صدای خروجی و عدم ورود گرد و غبار

· نصب درب های بزرگ و مناسب در دو طرف کانوپی دیزل ژنراتور جهت دسترسی آسان

· صداگیری ژنراتور دیزلی از طریق سایلنت کردن محیط

بعضی مواقع با رعایت کردن دو مورد بالا باز هم صداگیری ژنراتور موفق نبوده و همچنان سر و صدای ان موجب آزار افراد میشود در چنین شرایطی توصیه میشود جهت عایق کردن محیط نگهداری ذیزل ژنراتور اقدام کنید.

در ادامه به برخی از اقدامات موثر در جهت سایلنت کردن محیط میپزدازیم:

· استفاده از کانال های اکوستیک یا صداگیری شده در محل ورود و خروج هوای مکان

· استفاده از لاستیک های لرزه گیر زیر شاسی موتور ژنراتور

· حذف تمام ورودی و خروجی های صدا همانند پنجره ها و درز ها

· جدا کردن قسمت های ثابت موتور ژنراتو از ساختمان توسط لرزه گیر

منبع: فردانیوز

rushweb blog...
ما را در سایت rushweb blog دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rushweb rushweb بازدید : 115 تاريخ : سه شنبه 4 مرداد 1401 ساعت: 14:37