انواع پارتیشنهای MDF

ساخت وبلاگ

 


در ابتدا باید بگوییم که پارتیشنها همان جدا کننده فضاهای مختلف از یکدیگر هستند که به منظور نظم دهی به محیط، شخصی سازی فضا و حفظ حریم خصوصی تعبیه میشوند. پارتیشنها از متریال های مختلفی مانند: آجر، آهن، پارچه، شیشه، چوب، ‏PVC، MDF، ترکیب شیشه و MDF، ترکیب پروفیل آلومینیوم با MDF یا شیشه، ساخته میشوند که در این مقاله میخواهیم با انواع پارتیشنهای MDF، آشنا شویم. پارتیشنها در انواع مختلف تک جداره، دو جداره، ثابت، متحرک و در ابعاد و اندازه های مختلف با ارتفاع های بلند و کوتاه، ساخته میشوند و بنابر نوعی که دارند، در مکان های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. پارتیشنهای MDF، یکی از پر طرفدارترین پارتیشنهای مورد استفاده در مکان های مختلف، خصوصاً در ادارات هستند که دارای کاربردهای فراوانی هستند. از پارتیشنهای MDF، برای جداسازی بخش های مختلف و نظم دهی به آنها، استفاده حداکثری از تمام بخش ها و انتخاب کاربری های مورد نیاز و مختلف، شخصی سازی محیط های اداری برای مدیران و کارمندان و ایجاد حریم خصوصی برای آنها که باعث افزایش تمرکز و راندمان کاری میشود، استفاده میگردد. از دیگر دلایل استفاده از پارتیشنهای MDF، متحرک بودن آنها است که میتوان نحوه چیدمان آنها را تغییر داد، برخلاف دیوارها که سازه ای ثابت هستند و امکان جابجایی و تغییر دکوراسیون در آنها وجود ندارد.

 

ماهیت پارتیشنهای MDF

فرآورده چوبی MDF، تخته فیبر چوبی است که از ترکیب ریز خرده های چوب های نرم با چگالی پایین و چوب های سخت با چگالی بالا تشکیل شده است که تحت حرارت و گرما، با استفاده از موم و رزین فشرده میشوند و تخته فیبر MDF، که دارای دانسیته متوسط است را به وجود می‌آورند. از فرآورده چوبی MDF، میتوان در ساخت کابینت، مبلمان، سرویس خواب، کتابخانه، میز و صندلی، پارتیشن و ...، استفاده کرد. سازه های چوبی ساخته شده از MDF، از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار هستند و طول عمر زیادی دارند.

انواع پارتیشنهای MDF

پارتیشنهای MDF، در انواع مختلفی تولید میشوند که از انواع آنها میتوان به پارتیشن MDF تک جداره و پارتیشن MDF دو جداره اشاره کرد. باید به این نکته توجه کرد که ترکیب شیشه با پارتیشنهای MDF تک جداره و پارتیشنهای MDF دو جداره، باعث افزایش نورپردازی و بهره وری انرژی میشود. در ادامه انواع پارتیشنها را بررسی میکنیم:

پارتیشن MDF تک جداره


پارتیشن MDF تک جداره، یک جداره با اسکلت بندی نازک دارد که باعث پایین بودن وزن آن میشود. از این جهت جابجایی ساده ای دارد. ساختار سبک و نازک آن به گونه ای است که میتوان روی آن یراق و قفل تعبیه نمود که منجر به نصب ساده و سریع آن میشود. مونتاژ و دمونتاژ سریعی دارد و در رنگ ها و طرح های مختلف تولید میشود. هزینه نصب و اجرای پارتیشنهای MDF تک جداره پایین بوده و علت آن استفاده از چوب MDF با قطر نازک حدوداً ۸ سانتی متری است. استفاده از پارتیشن MDF تک جداره در ادارات باعث ایجاد فضاهای شخصی و ایجاد حریم خصوصی میشود اما از آنجایی که پارتیشن MDF تک جداره، عایق صوت نیست، تمرکز و بازدهی افراد را پایین می‌آورد و برای استفاده در مکان های شلوغ و پر رفت و آمد، مناسب نیست. این نوع پارتیشنها، در برابر حرارت و برودت نیز عایق نیستند و باعث اتلاف انرژی میشوند.

پارتیشن MDF دو جداره

پارتیشن MDF دو جداره خود ایستا و پایدار هستند و برای ایستادگی نیازی به ستون ندارند. پارتیشنهای MDF دوجداره، ثابت هستند و قابلیت جابجایی چیدمان در آنها وجود ندارد؛ علت آن هم وزن سنگینی است که دارند. علت سنگین بودن وزن این پارتیشن، قطر 13 سانتی متری و روکش بندی لبه ها با PVC یا ABC است. استفاده از سیم کشی و تاسیسات در پارتیشن MDF دو جداره امکان پذیر است که علت آن وجود داکت ها در آنها به منظور عبور کابل و سیم است. امکان نصب پرده های کرکره ای در این پارتیشنها وجود دارد که باعث زیباسازی دکوراسیون داخلی میشود. این پارتیشنها از نظر مقاومتی دارای استحکام بالایی هستند و طول عمر بالایی دارند؛ طوری که میتوان از آنها سال های زیادی استفاده کرد بدون آن که دچار پوسیدگی، فرسودگی، ساییدگی و خراش خوردگی در برابر عواملی مانند رطوبت شوند. پارتیشنهای MDF دو جداره، در طرح ها و رنگ هایی با تنوع بالا تولید میشوند. به علت ضخامت بالایی که دارند، صدا و صوت را از خود عبور نمیدهند و مانع از عبور حرارت و برودت میشوند؛ از این نظر برای صرفه جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از آلودگی صوتی مناسب هستند و میتوان از آنها در ادارات و مکانهای شلوغ استفاده کرد. امکان ابزارخوری و تغییر شکل در آنها وجود ندارد. اتصالات در این پارتیشنها بصورت درونی و توکار

بوده و در ظاهر آنها تاثیری ایجاد نمیکند. نارسانا هستند و شستشوی ساده ‌ای
دارند.

 

سخن پایانی

استفاده از پارتیشنهای MDF که در انواع مختلف تک جداره و دو جداره و در مدل های ساده و جمع شونده عرضه میگردند، ویژگی ها و مزایایی دارند که به شرح زیر هستند: قابلیت رنگ پذیری دارند، مقاوم در برابر خوردگی توسط حشرات هستند که علت آن استفاده از مواد شیمیایی خاص در فرآوری MDF است، امکان اتصال روکش چوبی و لمینتی روی آنها وجود دارد، ساده برش میخورند که علت آن غیر طبیعی بودن MDF و نداشتن دانه است، قابلیت شکل پذیری دارند و سطح آنها صاف است.

منبع : قطره

rushweb blog...
ما را در سایت rushweb blog دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rushweb rushweb بازدید : 147 تاريخ : يکشنبه 30 مرداد 1401 ساعت: 17:16